Hauptstadt von Mauritius, Port-Louis - die besten Sehenswürdigkeiten

  • Español
  • Português
  • Deutsch
  • Français
  • English

Naturhistorisches Museum, mitten im Zentrum der Hauptstadt von Mauritius

Het Nationaal Natuurhistorisch Museum, gebouwd in 1842, is het oudste museum van het land en ligt in het centrum van de Hauptstadt von Mauritius, Port Louis. Het is ook de oudste in zuidelijk Afrika. Het geeft u een afspraak met de fauna en flora van Mauritius en de Mascarene-archipel.

Het bezoek aan het museum is als een reis door de tijd en de geschiedenis. U treedt in de voetsporen van ontdekkingsreizigers op het kruispunt van Europese, Afrikaanse en Aziatische beschavingen. U zult uitgestorven vogels, zoogdieren, reptielen, vissen en endemische planten van het eiland ontdekken.

De belangrijkste attractie van het museum is de dodo. Ontdekt in 1580, is de soort uitgestorven in de 17e eeuw met de komst van de Nederlandse kolonisten. Andere indrukwekkende tentoonstellingsstukken zijn de imposante potvisschedel en de reuzenschildpad.

Blue Penny Museum

Het Blue Penny Museum, gelegen aan de waterkant van Caudan, is een eerbetoon aan de Mauritiaanse cultuur. Door zijn kunst en geschiedenis vertelt het ons het erfgoed van het eiland. De Blue Penny herbergt unieke kunstwerken!

Kaarten, modellen en navigatie-instrumenten wachten op u om de ontdekking en de geschiedenis van de Indië-route te ontdekken. Verschillende oude voorwerpen werpen een licht op de perioden van Franse en Engelse bezetting. Ga terug in de tijd via de schilderijen en kaarten die u meenemen naar het Port-Louis van de 18e en 19e eeuw. Het echte standbeeld van Paul en Virginia gebeeldhouwd door Prosper d'Epinay in 1881. De beroemde postzegels, meesterwerken van ons erfgoed.

De belangrijkste attractie van het museum is de dodo. Ontdekt in 1580, is de soort uitgestorven in de 17e eeuw met de komst van de Nederlandse kolonisten. Andere indrukwekkende tentoonstellingsstukken zijn de imposante potvisschedel en de reuzenschildpad.

Het Museum van de Fotografie

Het Fotomuseum, een van de juwelen van het Mauritiaanse erfgoed, werd in 1966 opgericht. Gelegen in de Rue du Vieux Conseil, in het centrum van de Hauptstadt von Mauritius, ontsnapt u aan de moderniteit op deze plek die de tijd lijkt te ontstijgen. In dit prachtige stenen gebouw kunt u de collectie fototoestellen ontdekken sinds hun oprichting in 1839.

Het museum bezit ook een grote collectie documenten en archieven over de geschiedenis van de fotografie en de film. Het is een plaats van educatie en uitwisseling, ideaal voor zowel professionele als amateurfotografen. U zult ook het voorrecht hebben een album te bekijken met meer dan 400 krantenknipsels die tussen 1839 en 1945 werden gepubliceerd.

Artikel von Interesse :

15 Gründe, Mauritius als nächstes Reiseziel zu wählen
Flugticket nach Mauritius
Das Klima auf Mauritius

Centraal Postkantoor Museum

Het Museum van het Postkantoor, gebouwd in de 19e eeuw, is een architectonisch meesterwerk. Het gebouw is gemaakt van gehouwen steen en doet nog steeds dienst als postkantoor. Het museum, dat in 1958 als historisch monument werd geklasseerd, opende zijn deuren pas in 1995 voor het publiek. Het vertelt het verhaal van het postkantoor in Mauritius en nodigt u uit om de wereld van de filatelie te ontdekken. Mauritius was een van de eerste vijf landen ter wereld die postzegels uitgaven (de Blue Penny en de Red Penny). Dit was in 1847.

U gaat terug in de tijd en ontdekt verschillende voorwerpen die door de postbodes werden gebruikt sinds de oprichting van het Mauritiaanse postkantoor. Uniformen, oude brieven, oude brievenbussen, postzegels, telegrafen en telefoons onder andere.

De Aapravasi Ghat

De Aapravasi Ghat, die sinds 2016 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een van de belangrijkste plaatsen in de Mauritiaanse geschiedenis. Het diende inderdaad als immigratiecentrum voor de Britten na de afschaffing van de slavernij op 1 februari 1835. Het is ook het vertrekpunt van de huidige diaspora, waarvan meer dan de helft van Indiase afkomst is.

Dit museum, gelegen aan de kade van Port-Louis in Trou Fanfaron, heeft een oppervlakte van 1640 m². Tussen de 19e en 20e eeuw verwelkomde het bijna een half miljoen contractarbeiders uit India. Dit was het gevolg van de behoefte aan arbeidskrachten op de suikerplantages van Mauritius. Deze plaats diende ook als draaischijf, waarbij sommige werknemers werden overgeplaatst naar het eiland Réunion, Australië, Zuid- en Oost-Afrika en het Caribisch gebied. Binnen vindt u een ziekenhuis, keukens en gemeenschappelijke ruimtes.

De Jummah Moskee

De moskee, die in 1852 werd gebouwd en in 1878 werd uitgebreid, heeft een intercultureel karakter. Het is inderdaad een combinatie van islamitische, Indische en Creoolse architectuur, met zijn versieringen, de mooie gebeeldhouwde deur met koperen motieven, de oude klok op het dak. Bovendien ligt de Jummah Moskee aan de rand van China Town! Deze architectonische en geografische details getuigen van het multiculturele karakter van Mauritius. U kunt het interieur bezoeken, op voorwaarde dat u uw schoenen uittrekt en uw benen en schouders bedekt.

Rivulet - Vogelreservaat Rode Aarde Estuarium

Het vogelreservaat Terre Rouge Estuary ligt ten noorden van de Hauptstadt von Mauritius, Port Louis, en werd in augustus 1999 uitgeroepen tot natuurreservaat. Het valt onder de Wildlife and National Parks Act 1993. Het gebied beslaat ongeveer 26 hectare en is door het Ramsar-bureau erkend als "Wetland of International Importance". Het is een belangrijk toevluchtsoord voor meer dan 1200 vogels die van het noordelijk halfrond migreren om aan de strenge winter te ontsnappen.

De site is open voor bezoekers tussen oktober en april, de migratieperiode. U zult de vogels, zoals sterns, wulpse strandlopers, plevieren, grutto's en drieteenstrandlopers, van dichtbij en op een discrete manier kunnen zien.

China Town

China Town, de bakermat van de Chinese immigratie naar Mauritius, is een plek waar elementen uit het verleden en het heden samenkomen. De plaats is ontstaan in de 18e eeuw, tijdens de eerste immigratiegolf van Chinese arbeiders naar Mauritius. In die tijd en vanwege de taal, werden immigranten uit China naar China Town gedirigeerd. China Town is een "stad" die over een afstand van ongeveer 500 meter langs de Royal Road loopt. Hier komen kooplui en oude winkels (soms in ruïnes), Mah-Jong huizen, traditionele restaurants en andere waarzeggers bijeen.

De tuin van het bedrijf

De tuin van het bedrijf is een van de plaatsen die u niet mag missen in de Hauptstadt von Mauritius. Een klein stukje groen in het midden van gebouwen die als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Hier landden de Fransen in 1721. In de schaduw van de eeuwenoude banyanbomen vindt u standbeelden en andere monumenten ter ere van hen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Mauritius. De volledige naam, "Jardin de la Compagnie française des Indes Orientales", getuigt van de Franse bezetting van het eiland. De Fransen lieten Mauritius in augustus 1764 daadwerkelijk over aan de Britten.

De Citadel

Fort Adelaide, ook bekend als de Citadel, werd gebouwd tijdens de Britse koloniale periode in 1834. Het diende als verdediging tegen elke vijandelijke benadering. Fort Adelaide ligt op meer dan 100 meter boven de zeespiegel en biedt een adembenemend en panoramisch uitzicht. U kunt de bergketens van Moka zien, de straten van de Hauptstadt, met inbegrip van de renbaan Champ de Mars. De Citadel is onlangs gerenoveerd en opengesteld voor het publiek, zodat u kunt genieten van een vredig uitzicht over de stad.

De Champ de Mars

De Champ de Mars werd in 1812 gebouwd door kolonel Draper en is de oudste renbaan in de Indische Oceaan. Het is ook de op één na oudste op het zuidelijk halfrond. De wedstrijden worden in het weekend gehouden en zijn van groot belang voor de Mauritianen. Het raceseizoen loopt van mei tot december. Op Champ de Mars krijgt u de kans om een unieke ervaring te beleven in nauw contact met de plaatselijke bevolking.

De Pouce

Montagne du Pouce ligt in het noordwesten van Mauritius en bereikt een hoogte van 812 meter. Het is de op twee na hoogste top van Mauritius, na de Piton de la Petite Rivière Noire en Pieter Both. Le Pouce maakt deel uit van een bergketen waartoe ook Pieter Both en de Signals Mountain behoren.

Hoewel de beklimming niet moeilijk is, zijn de laatste vijftig meter bij het naderen van de top zeer steil. Voor wie hoogtevrees heeft, kan de afdaling gecompliceerder zijn! Eenmaal op de top kunt u de verder noordwaarts gelegen eilandjes Coin de Mire, Ile Plate en Ile Ronde bewonderen. Een adembenemend panoramisch uitzicht!

De Pieter Both

Met zijn 820 meter is Pieter Both de op één na hoogste piek van het eiland, na de Piton de la Petite Rivière Noire (828 meter). Pieter Both was de naam van de Gouverneur-generaal van Nederlands-Indië toen deze het eiland ontdekte. Het bijzondere van deze berg is de enorme rots op de top, die een evenwichtsoefening is! De eerste persoon die de top bereikte was de Franse amateurklimmer Claude Peuthe, in 1790.

St Louis kathedraal, in het centrum van de Hauptstadt von Mauritius

De Saint-Louis kathedraal staat in de buurt van de Champ-de-Mars, in de Hauptstadt von Mauritius, Port Louis, een plaats die werd aangewezen door de toenmalige gouverneur, Mahé de Labourdonnais. De parochie Saint-Louis, de eerste parochie van het eiland, bestaat al sinds 1722. Nadien werden verschillende kerken gebouwd (in 1752, 1778 en 1814), aangezien de fundamenten ervan gebrekkig waren. De kathedraal is genoemd naar Lodewijk IX.

De plaats werd niet gebruikt voor religieuze vieringen, maar diende als opslagplaats, wapenkamer en kazerne. Tijdens de Franse Revolutie (1789-1799) werd een deel van de kerk gebruikt door de Koloniale Vergadering voor zittingen.

Shri Sockalingum Meenatchee Ammen Kovil

De Shri Sockalingum Meenatchee Ammen Kovil, algemeen bekend als Kaylasson, is de belangrijkste plaats van aanbidding voor de Tamils. De tempel, gewijd aan de god Shiva, is een van de mooiste van Mauritius. U krijgt de gelegenheid de Tamil-cultuur te ontdekken en de pracht van deze plaats te aanschouwen; de beelden, de felle kleuren en de gravures getuigen van het vakmanschap en de knowhow van de ambachtslieden die in 1854 uit India kwamen. Het is een belangrijke plaats, vooral tijdens het Thaipoosam Cavadee festival (in januari), dat de triomf van Muruga (zoon van Shiva) over het kwaad herdenkt.

Marie Reine de la Paix kijkt uit over de Hauptstadt von Mauritius

Marie Reine de la Paix, gelegen aan de kant van de des Signaux, is een katholieke gebedsplaats die kan worden omschreven als een openluchtkerk. Het is ook een ideale plek om van het uitzicht op de Hauptstadt Port Louis te genieten. Men moet 82 in de rots uitgehouwen treden beklimmen om het monument te bereiken.

Een 3 meter hoog beeld van de Maagd Maria waakt sinds 1940 over de Hauptstadt. Het beeld, gehouwen uit wit Carrara marmer, houdt de wereldbol in haar handen.

De Hauptstadt von Mauritius is rijk aan geschiedenis. Als getuige van de Franse en Engelse bezetting ziet u de standbeelden van Mahé de Labourdonnais en Koningin Victoria zij aan zij. Port-Louis is rijk aan plaatsen om te bezoeken, zowel historisch als cultureel en sociaal. U komt dicht bij de plaatselijke bevolking om hun cultuur te ontdekken, die uit velen bestaat. De Hauptstadt zal u versteld doen staan van haar authenticiteit. Een ervaring om in alle rust van te genieten!

© Copyright 2022 -  infoilemaurice.com
Sitemap